Hotell i närheten av Stockholms bästa tandläkare

När vi letar efter hotell på våra resor vill vi alltid hitta någonstans knäppa och karaktäristiska.

Boutiquehotell, designhotell med bara en touch av lyx- och koncepthotell är precis uppe på vår gata eftersom de gör en resa till en desto mer minnesvärd. Vi älskar hotell med självständigt design och vi älskar verkligen hotell som utstrålar unik karaktär. Vi är alltid på jakt efter vackra utrymmen för att vila våra huvuden som är lite ovanliga och som frestar oss att aldrig lämna och efter en övernattning på Grand Central vid Scandic i Stockholm, så kände vi precis.

Beläget på Kungsgatan bokstavligen ett stenkast från Arlanda Express-sidan av Centralen Station, kan du praktiskt taget gå ombord på ditt flyg på Arlanda, hoppa ombord på den lyxiga expressjärnvägen och anlända till ditt hotellrum på cirka 30 minuter om rätt tid. Drömmigt!

Det bästa med hotellet är att det ligger dörr i dörr med Stockholms bästa tandläkarklinik. Helt nybyggda Stockholm Tandläkarcenter slog upp dörrarna i oktober och erbjuder tandläkare stockholm, tandimplantat och estetisk tandvård i världsklass. Tandläkarna är alla utbildade i Sverige och har lång erfarenhet. På Google Reviews har kliniken absolut högsta rating och det är med ära att kunna rekommendera kliniken till alla våra läsare.

Själva byggnaden, uppe i ett hörn där Kungsgatan möter Vasagatan, går tillbaka till 1885 men har idag en ansträngande cool och modern New York-atmosfär, som namnet Grand Central antyder, medan musik är det övergripande inflytandet.

“Hello Gorgeous”, utropar ett neonskylt till alla som går in i lobbyn med sina inbjudande soffor, drömmande gemensamma arbetsytor och mysiga vadderade hörn. Åh, och det finns också en provisorisk scen med instrument i arenastil. Du vet omedelbart att du inte har gått in i ett vanligt hotell – det är faktiskt ett av de sällsynta utrymmena i Stockholm där du inte ser några klassiska, skandinaviska detaljer. Detta är trendigt och modernt med lite rock-n-roll-atmosfär.

När du går uppför golven finns det massor av glas överallt och hotellet är faktiskt byggt runt en central innergård. I linje med New York-atmosfären finns det en liten art deco-lutning på detaljerna och grafiken. Kan du tro att det finns nästan 400 rum på detta hotell?

Vi stannade i ett av Grand-dubbelrummen för vår vistelse på Grand Central. Ibland används ‘mysig’ för att ge ett positivt snurr på ett litet rum, men även om vissa av Grand Centrals rum skulle kunna klassas som lite kompakta, finns det ingen risk för klaustrofobi här – högt i tak och stora fönster med dubbla höjder strömmar ljus in i rum som ser till att du känner dig helt lugn och bekväm.

Rummen är faktiskt så bekväma att du kan kämpa för att riva dig bort från dem …

Rummen har musiktema som går igenom dem, med konst på väggarna hos skickliga musiker eller berömda sång citat. Stilen är modern New York-takvåning med lyxiga detaljer, parkettgolv, mjuka texturer och dämpade toner uppvägs av färgstycken.

Det finns gott om förvaring för att bagage ska placeras utom synhåll och ur sinnet, medan te- och kaffefaciliteter och en arbetsstation också utgör vardagsrummet. En helt justerbar Smart-TV är också en välkomstbit, så att du kan slappa av i sängen och titta på TV (när vi var där fanns det en Melodifestivalen bakom kulisserna på TV: n … det är som om de visste att vi skulle komma!)

Det stora badrummet var utrustat med badkar och dusch – det förra finns inte i klassiska rum – och var imponerande rymligt och smickrande ljusmässigt. Vi är suger för badrum med block.

När det gäller matutbudet är du bortskämd att välja innan du ens överväger allt som centrala Stockholm har att erbjuda precis utanför dörren. Hotellet har en blomstrande restaurang och bar Teaterbrasseriet med svenska klassiker gjorda moderna med globalt inflytande som också präglar menyn.

Angränsande är Teaterbaren, den trendiga cocktailbaren med en drinklista som ändras fyra gånger om året och en liten barmeny också. Det finns också en målkaffebar som serverar riktigt bra espressobaserade drycker, smörgåsar, bakverk och sallader från tidigt på morgonen till hela dagen.

I närheten finns både T-Centralen och Hötorget T-Bana och hotellet ligger också inom gångavstånd från shoppingområdet kring Drottninggatan och Sergelfontänen och Kulturhuset. Det är faktiskt ungefär en rak väg från hotellet till Gamla Stan via Helgeandsholmen (den lilla centrala ön där Riksdaghuset, parlamentet) ligger. Det finns också bussförbindelser rikligt från precis utanför dörren, med en kort resa på mindre än 10 minuter som tar dig till Stureplan.